Essentials


Trainer nodig?

Nederland telt bijna 250.000 actieve hockeyers die dagelijks worden voorzien van trainingen onder toeziend oog van (top) trainers & coaches op allerlei niveaus. Omdat Nederland geen 250.000 hockeytrainers telt, komt het voor dat team's (ooit) geen trainer hebben. Dit kan incidenteel of structureel zijn doordat trainers ziek/ geblesseerd zijn, of simpelweg omdat de verengingen geen gekwalificeerde trainers/ coaches in dienst hebben.

 

Hockey Maestro kan u en uw vereniging hierbij helpen.

 

Neem contact op om te zien wat er ooit dezelfde dag nog geregeld kan worden. 


Vreemde ogen dwingen...

Om ervoor te zorgen dat jou team/ verenging blijft door ontwikkelen is het soms goed om te kijken wat er beter kan. Hier kan een externe partij buiten de club hulp bij bieden. Zo kunnen er allerlei facetten zijn waardoor iets niet de gewenste uitkomst krijgt. 

 

Een simpel voorbeeld is bij vele bekend: MC3 is een leuk team, wat komt voor gezelligheid & spelplezier. Er is altijd een hoge opkomst met trainingen en wedstrijden, echter verliezen zij bijna alles. Er staan 2 ouders die intensief met de meiden bezig zijn om ervoor te zorgen dat het wisselbeleid goed gaat, om de beurt iemand keept, spelers warm blijven in de dug-out, fruit aanwezig is voor in de rust, etc. Doordat dat deze (beste) ouders geen hockey achtergrond hebben kunnen ze de meiden (vaak) niet voorzien van technisch en tactische tips wat de wedstrijd/ training doet omkeren, en blijft het bij de bekende coach citaten; "Kom op meiden!" "Hup-Hup-Hup!" "Wat zij kunnen, kunnen wij ook"...

 

Toch kunnen er met een paar kleine tips en snufjes al winst gehaald worden. Benieuwd naar wat die snufjes zijn? Neem dan contact op; en ik kom naar locatie voor een gast-training. In samenwerking kijken we naar de grootste uitdagingen en oplossingen.